Sådan vælger du et godt domænenavn til din hjemmeside

Dit domænenavn skal afspejle formålet med dit websted og være interessant nok til at trække besøgende. Her får du gode råd til at vælge det rigtige domænenavn.

#1: Vælg et domænenavn som er nemt at indtaste

Tal og bindestreger kan misforstås, da folk som kun hører dit domænenavn ikke ved om du bruger et tal (5), eller om tallet er stavet (fem). Det er også meget nemt at glemme bindestreger. Symboler som Æ, Ø og Å skal du også holde dig fra, da du sagtens kan være ude for at danskere på ferie i udlandet ikke kan indtaste din adresse på udenlandske keyboards.

Hvis du virkelig har brug for et domænenavn med nogle af de ovenstående i navnet, skal du registrere de forskellige variationer for at være sikker på at folk kan finde dig.

#2: Vælg et kort domæne som er nemt at huske

Der er millioner af  domænenavne, så det er vigtigt at vælge et domæne som er iørefaldende og værd at huske på. Dit domæne er det første indtryk folk får af din forretning når de søger efter dig, så sørg for at det passer til dit brand.

Prøv at jamme nogle forskellige navne med familie, venner og kollegaer for at sikre dig, at navnet yder tiltalende og giver mening for andre.

#3: Vælg et domænenavn med en domæne-endelse som passer

Er dine kunder mest af alt danske? Gå efter er .dk domæne. Regner du med at skulle have en international side? Gå efter et .com domæne.

Vær opmærksom på at andre domæne-endelser ofte siger noget om hjemmesidens formål.

  • .info: informative websteder.
  • .org: ikke-kommercielle organisationer og nonprofitorganisationer.
  • .biz: erhvervsmæssig eller kommerciel brug, f.eks. e-handelswebsteder.
  • .me: blogs, CV eller personlige websteder.

#4: Vær sikker på at dit drømme-domænenavn ikke er taget

For at opbygge dit brand er det ideelt at have det samme navn på tværs af dit domæne og sociale netværk. Dette skaber fortrolighed og gør det nemt for dine besøgende og kunder at finde dig på nettet.

Sørg for at det navn du har valgt ikke er varemærket eller brugt af et andet firma. Det kan resultere i et juridisk rod, der i sidste ende kan koste dig dit domæne! Lav en hurtig søgning på Google efter firmaer som kunne hedde det samme eller noget som ligner.

#5: Vær hurtig på aftrækkeren!

Domænenavne sælges hurtigt, og der findes folk som spekulerer i at opkøbe domæner som kunne passe på nystartede virksomheders navne.

Heldigvis er mange domænenavne også billige, så registrer dine foretrukne domænenavne så hurtigt som muligt.

Flere
Artikler

Enjoy Amazing Tours Around Paris With A Great Team Of Expert Guides.

Subscribe To Our newsletter